De markt van de minileningen wordt steeds groter, dit wil zeggen dat er steeds meer consumenten die het interessant vinden om een minilening af te sluiten en er steeds meer aanbieders op de markt komen. Veel van deze aanbieders willen gebruik maken van het BKR register. In dit BKR register staan de mensen geregistreerd die al eens eerder geleend hebben, en dit te laat (of nog niet volledig) terugbetaald hebben. Deze mensen hebben voor de aanbieders van een nieuwe minilening een hoger risico omdat ze eerdere leningen dus niet goed betaald hebben. Het kan zijn dat een kredietverstrekker je hierom weigert een lening te verschaffen. Daarom is het verstandig om uit dit register te blijven, het voorkomt moeilijkheden. Als je je deadlines van je leningen telkens haalt, blijf je gewoon uit dit register.

Minilening zonder BKR registratie

Als je niet geregistreerd staat bij het BKR, heb je als het goed is geen enkel probleem om aan een minilening te komen. Elke kredietverstrekker wil wel de minilening aan je verstrekken, de kans is bij jou dan namelijk groter dat je al het geld plus de rente terugbetaald. Zorg wel dat je de leningen goed blijft aflossen, hierdoor raak je niet in het BKR register, en zo blijf je dus moeilijkheden voorkomen! Bovendien kan je goedkoper blijven lenen, consumenten die namelijk een BKR registratie hebben, betalen over het algemeen een hoger rentepercentage over het geleende geld.

Minilening met BKR registratie

Mocht je wel een BKR registratie hebben, dan betekent dit nog niet meteen dat je niks kan lenen. Ook met een BKR registratie is het mogelijk om bij enkele aanbieders een minilening af te sluiten. Houd bij zo’n lening dan wel rekening dat je een hoger rentepercentage als verhoogd risico moet betalen aan de aanbieder. Op deze website zijn de aanbieders van minileningen te vinden, en ook de aanbieders waar je met BKR notatie geld kan lenen tot een bedrag van 1000 euro. Mocht je meer dan 1000 euro willen lenen, dan kan het een ander verhaal zijn, dan zit je immers niet meer in de markt voor de minileningen.