Lenen kan altijd in verschillende groottes. Met een minilening wordt een lening bedoeld die in de kleinste categorie├źn valt, vaak is een minilening afsluiten mogelijk tot een bedrag van maximaal 1000 euro. Een minilening afsluiten is vaak perfect voor mensen die opeens even wat geld nodig hebben, doordat bijvoorbeeld de wasmachines kapot is gegaan, en je over een week pas weer je salaris uitbetaald krijgt. Tot een bedrag van 1000 euro kan je deze apparatuur vaak makkelijk weer bijkopen, ook daarom zijn minileningen zo handig.

Als je een minilening afsluit, dan staat dit geld na een aantal uren al op je bankrekening, het gaat dus erg snel. Het terugbetalen van zo’n relatief laag bedrag moet daarom ook best snel, verschillend van de 2 weken tot 3 maanden, per bank verschillend. Voordeel van een minilening is dat je over deze periode ook maar een klein percentage rente betaald, waardoor de minilening je uiteindelijk niet heel erg veel geld gekost heeft. Ook als je een negatieve BKR registratie hebt, kan het nog goed zijn dat je gewoon geld kan lenen. Deze kredietverstrekkers doen geen beroep op de BKR registratie. In ruil hiervoor betaal je een iets hoger rentepercentage terug.

Online minilening afsluiten

Vroeger moest je voor het afsluiten van een minilening nog vaak naar een kantoor van de kredietverstrekker toe om allerlei formulieren in te vullen. Tegenwoordig is het gelukkig een stuk makkelijker geworden, je kan nu gewoon online (binnen een paar minuten) al een minilening aanvragen en afsluiten. Het formulier komt dan direct bij de aanbieder binnen, en zij kunnen daarna heel snel geld naar je rekening overmaken. Tot een bedrag van 1000 euro kan je dus heel erg snel op je rekening bijgeschreven hebben. Als de kredietverstrekker kijkt naar je BKR registratie, kan het zijn dat je maximale leenbedrag lager uitvalt. Zij doen je dan een aanbod om minder te lenen, omdat ze verwachten dat je een hoger bedrag niet terug kan betalen.

Voordelen afsluiten minilening

Een minilening heeft vele voordelen. Zo kan je erg snel een bedrag tot 1000 euro op je rekening bijgeschreven krijgen, kost een minilening je uiteindelijk niet heel erg veel geld en komen er steeds meer aanbieders op de markt. Een minilening kost je uiteindelijk niet zo veel geld omdat er steeds meer aanbieders op de markt komen die gaan concurreren met elkaar. Hierdoor blijft de rente dalen, en kan je goedkoper bijlenen. Een ander iets heeft te maken met de looptijd van zo’n afgesloten minilening. Deze looptijd is vaak erg klein (gemiddeld ongeveer een maand), en in deze tijd kan een bank niet heel erg veel geld terug van je vragen. Vaak betaal je ook nog in termijnen. Als het mogelijk is om meerdere termijnen versneld af te lossen, is dit aan te raden. Dit bespaart je namelijk nog aardig wat geld.